E-mail op Android Smartphone instellen

Ga naar: navigatie, zoeken

Gmail

Gmail installeren

Allereerst zorgen wij er uiteraard voor dat de Gmail app geïnstalleerd word, is deze al bij u geïnstalleerd dan mag u dit overslaan en verder naar Account toevoegen

Zoek eerst google play in uw telefoon op. Dit kan op verschillende plekken in uw telefoon staan afhankelijk van het merk van uw toestel.

Opties:

• Op het beginscherm/hoofdscherm, hier staat hij er meestal standaard net uit de fabriek of na een schone installatie.
  • Dock, onderin op de dock staat hij meestal ook standaard net uit de fabriek of na een schone installatie.
  • App drawer, hier staat hij standaard en permanent tussen alle andere apps.
  • Bovenin de app drawer, hier kan hij als optie staan. Niet bij elk toestel.
  • voorbeeld 1
  • voorbeeld 2
  • voorbeeld 3
  • voorbeeld 4

In google play tikt u bovenin de witte balk Gmail in.

Vervolgens kiest u de Gmail app en kiest u voor installeren.

Daarna kunt u deze openen.

Hoogstwaarschijnlijk komt de app zelf op uw hoofdscherm te staan en kunt u deze naar wens op een andere locatie plaatsen.

Account toevoegen

Uw account toevoegen in Gmail

• Ga naar instellingen
  • Kies vervolgens voor accounts
  • Hoogstwaarschijnlijk staat Gmail er nog niet tussen dus kiest u voor toevoegen van account
  • Kies het rood witte mapje van Gmail
  • Voor uw email adres in en kies handmatig
  • Kies Imap
  • Voer uw wachtwoord in
  • Vervolgens komt u op de inkomende mail server, vul hier uw gegevens in
Als alles klopt dan kiest u voor verder gaan en zou u op de uitkomende mailserver uit moeten komen.
Zo niet het is altijd mail.uwdomein.nl (uwdomein vervangen door het betreffende domeinnaam) Voor zowel pop/smtp als IMAP.
Dus in dit geval: mail.testdomein.nl
  • Vul de gegevens in bij de uitgaande mailserver

• voorbeeld 1
  • voorbeeld 2
  • voorbeeld 3
  • voorbeeld 4
  • voorbeeld 5
  • voorbeeld 6

Standaard Mail

• Accounts
  • Account toevoegen
  • Email
  • Gegevens invullen
  • Imap
  • Inkomende gegevens invullen