FTP verbinding maken

Ga naar: navigatie, zoeken

Om een FTP verbinding op te zetten gebruiken wij het programma FileZilla.

Als eerste downloaden wij het betreffende programma:

KlikMij

Als volgt installeren wij deze, in principe kunt u alles doorklikken totdat het programma geïnstalleerd is.

Start vervolgens het programma.

U krijgt bovenin te zien:

• Host: Hier vult u het betreffende domein in
  • Wachtwoord: En het wachtwoord dat er bij hoort
  • Port: Als deze naar uw weten niet veranderd is dan mag deze leeg gelaten worden, en word standaard 21 gebruikt.

Klik vervolgens op Snelverbinden

Er kan een melding komen dat het certificaat niet gevonden kan worden of onjuist is, klik dan op OK.

Als alles juist ingevuld is dan heeft u verbinding

Vervolgens kunt u bestanden uitwisselen tussen uw computer en de server, middels het slechts slepen van de bestanden van externe naar lokale of omgekeerd.

• Lokale site: Uw computer
  • Externe site: De server of apparaat waarmee u verbinding maakt